Vanliga frågor (FAQ)

 

1. Vad innebär det med brev?

Ett färdigt brev (produkt nr. 1 och 2)

kommer att berätta roliga historier om

händelser i Tomtens hus, beläget i

Korvatunturi (Tomtens fjäll) i finska Lappland.

Det kommer också att tacka den person som

får brevet för att ha varit så snäll och uppmuntrat att vara trevlig i framtiden samt önskar honom eller henne en god jul och det bästa för hela familjen. Brevet berättar olika historier varje år.

Egna brev går att skicka med din egen text, som kommer att skrivas på brevet, detta när du väljer produkt nr. 3 eller 4 (Självskrivna särskilda eller lyx julbrev från Jultomten) . Vid beställning, blir du ombedd att skriva i den text du vill ha med på brevet. På så sätt kan du få dina brev att bli väldigt personliga. Tomten kommer skriva varje brev för hand.

2. Vad betyder personifierat gjort för hand?

Personifierat och gjort för hand gör breven mycket personliga, unika och vackra. De är specifikt inriktade för mottagaren (i motsats till massproducerade produkter som säljs online).

Olika brev har olika anpassningar (se produktinformation för varje produkt)

Personifiera:

-      Mottagarens namn och adress är handskriven på ett kuvert

-      Mottagarens förnamn och väns / husdjurs namn är handskrivna i        ett brev

-      Brevet är undertecknat av Jultomten

-      Diplomet har mottagarens namn och Jultomtens signatur som är        handskriven.

 

3. När kommer ni att skicka brev?

  • Den första omgången av bokstäver lämnar Finland

    • till Sverige, Danmark, Norge och Finland den 29 November 2021

    • till andra länder den 8 November 2021

  • och efter det kommer vi att skicka brev dagligen (i 1 klass). Vi rekommenderar dig att beställa brev så snart som möjligt, helst redan i Oktober eller November, eftersom just julbrev kan ta en stund att nå dig på grund av postens överbelastning under denna tid. 

 

4. Vad gör jag om brevet inte levereras?

Vi har ett bekräftelse system, vilket gör det 100% säkert att varje brev som är beställt och betalat kommer att lämna Finland. Så om brevet inte levereras efter en viss tid, vänligen informera oss via vår e-post info (at) santapost.fi och skicka oss ordernumret du fick från oss via e-post. Vi kommer att kontrollera din beställning och besvara din e-post normalt inom 24 timmar. Om brevet har försvunnit, så skickar vi normalt sätt ett nytt brev som är gratis och vi kommer också att skicka dig en bild av brevet och kuvertet omedelbart via e-post.

 

5. Vad behöver jag tänka på när jag beställer?

Kom alltid ihåg att skriva i namn av den som tar emot brevet och deras adress. Fyll i mottagarens namn och adress korrekt när det gäller gatunummer etc. Om adressuppgifterna är ofullständiga och brevet inte når sin destination, kommer en ersättning inte att skickas. Dubbelkolla för att se till att du fyllt i korrekt och fullständigt.

Tänk på att om du beställer flera skrivelser till olika personer som bor under samma adress, kommer olika kuvert att skickas inom ett större anslag för att säkerställa samtidig leverans!

6. Hur kan jag betala?

Alla betalningar hanteras tryggt och säkert via Paypal. PayPal finns i 202 länder och marknadsför globalt och kan konvertera din betalning till 25 valutor. Mer information på Paypal: