Joulupukin kirjeet Lapista - KIrjeet Korvatunturin Joulupukilta -

Joulupukin Postitoimisto - Kansainvälinen nettisivusto -

 Santa  Claus of Arctic Lapland

Tilaa se aito Korvatunturin  Joulupukin kirje suoraan Joulupukin työpajasta Lapista! 

Usein kysytyt kysymykset

 


1. Millainen kirje on sisällöltään?

 

Valmiissa kirjeessä  (tuotteet 1 ja 2) kerrotaan hauskoista tapahtumista  Joulupukin asuinpaikassa Korvatunturilla Suomen Lapissa, kiitetään kirjeen saajaa kiltteydestä ja kannustetaan siihen jatkossakin  ja toivotetaan Hyvää Joulua ja kaikkea hyvää koko perheelle. Kirjeen tarina on erilainen joka vuosi.

Erikois- ja luksuskirje ovat erilaisia..  Tutustu tuotteisiin verkkokaupassa ja valitse sopivin.

 

Itsekirjoitettuun kirjeeseen painetaan kokonaan oma tekstisi. Tämän kirjeen saat, kun valitset tuotteen 3 tai 4. Tällöin saat kirjeestä erittäin henkilökohtaisen. Tilausvaiheessa  Sinua pyydetään kirjoittamaan  mukaan  haluamasi teksti.  KIrje tulostetaan Joulupukin hienolle erikoispaperille. Kirjeeseen tulee saajan etunimi käsin kirjoitettuna. Joulupukki myös allekirjoittaa kirjeen käsin ja leimaa sen.

Voit valita erikois- tai luksuskirjeen, joissa on mukana jouluisia yllätyksiä.

2. Mitä tarkoittaa käsityönä tehty personointi?

Käsityönä tekemämme  personointi tekee kirjeistä hyvin henkilökohtaisen,       yksilöllisen ja kauniin, nimenomaan saajalle suunnatun (poiketen netissä         myynnissä olevista massatulosteista). Eri kirjeissä on erilainen personointi       (ks. kunkin tuotteen tuotetiedoista)

       Personointi:

       -vastaanottajan nimi ja osoite on käsinkirjoitettuna kirjekuoressa

       -vastaanottajan etunimi ja ystävän/lemmikkieläimen nimi on                                    käsinkirjoitettuina Joulupukin kirjeessä

      -kirje on Joulupukin käsin allekirjoittama

      -diplomissa on saajan nimi ja Joulupukin allekirjoitus käsinkirjoitettuina

                     

3. Voinko tilata yhden kirjeen useammalle henkilölle?

Kyllä voit. Kirjoitat vain kaikkien saajien nimet tilauslomakkeelle. KIrje lähtee silloin monikkomuotoisena.

4. Miten varmistetaan, että samalla tilauksella  tilatut eri kirjeet samaan osoitteeseen (esim. sisaruksille) saapuvat varmasti samana päivänä?

Lähetämme samalla tilauksella samaan osoitteeseen tilatut erlliset kirjekuoret isomman kirjekuoren sisällä. Näin varmistuu niiden saapuminen postin jakelusta riippumatta samalla hetkellä kaikkien iloksi!
 


5. Milloin lähetätte kirjeet?

 

Kirjeet Suomeen (ja muihin Pohjoismaihin) postitetaan 29. marraskuuta 2021 alkaen (ja sen jälkeen päivittäin). Jos kirje menee muualle ulkomaille, lähetämme niitä 8.11.2021 alkaen. Suosittelemme ehdottomasti jouluruuhkien vuoksi, että tilaat kirjeet mahdollisimman aikaisin, mieluiten jo loka-marraskuussa (ennen 8.11.).  Emme lähetä kirjeitä Euroopan ulkopuolisiin maihin, koska monissa kaukomaissa kirjeiden jakelu on nykyisin erittäin hidasta ja epävarmaa.

6. Sain tilausvahvistuksen ja myöhemmin                             vahvistuksen postituksesta, että  kirje on lähetty               osoitteellani vaikka kirjeen tilaussivulla tilasin sen             muualle?

Ei huolta, tontut kyllä tietävät kenelle kirje on menossa. Kirje lähtee AINA         sille henkilölle ja siihen osoitteeseen, jonka olet merkinnyt ko. tuotteen             tilaussivulle, ei koskaan tilaajalle. Tilausvahvistuksessa ja                                   postitusilmoituksessa on kuitenkin omat henkilö- ja osoitetietosi kirjeen           todellisen saajan tai saajien sijaan. TILAUSVAHVISTUKSEN alaosassa                TUOTEKOHTAISISSA tilaustiedoissa näkyy kirjeen saaja ja osoite, johon             kirje lähtee.


7. Mitä teen, jos kirjettä ei tule?

 

Meillä on käytössä varmistussysteemi, joka takaa 100 %:sti , että jokainen       tilattu ja maksettu  kirje lähtee varmasti Joulupukin konttorista. Meillä on         hyvin pitkä kokemus ja Suomeen kirjeet ovat  menneet  perille hyvin                 luotettavasti, jos annettu osoite on ollut oikea ja täydellinen. Ulkomaiden         posteissa kirjeiden jakelussa on monasti suurta hitautta ja joskus niitä katoaa. Jos kirjettä ei odottelusta huolimatta tule,   ilmoita siitä meille sähköpostiimme info(at)santapost.fi ja lähetä saamasi tilausvahvistuksen numero. Tarkistamme tilanteen ja vastaamme       sähköpostiisi normaalisti 24 tunnin sisällä. Jos kirje on postissa     kadonnut, lähetämme normaalisti postitse uuden kirjeen  veloituksetta ja myös valokuvan kirjeestä ja kirjekuoresta heti        sähköpostiisi.


8. Mitä minun tulee huomioon ottaa tilatessani?

 

Muista varmistaa ja kirjoittaa kirjeen vastaanottajan nimi ja osoite varmasti oikein ja täydellisenä. Varmista erityisesti ulkomaiden osoitteet.

Kun tilaat kirjeitä ulkomaille, muista tilata ne ajoissa (loka -marraskuulla).

Postikulut näkyvät ostokorissasi ja riippuvat tilaamiesi tuotteiden painosta.

Koska kirjeet ovat asiakaskohtaisesti räätälöityjä tuotteita normaalia etämyynnin palautusoikeutta ei ole.  Jos tuotteessa on tekninen virhe, ota yhteyttä asiakaspalveluuumme  hyvityksen saamiseksi.

9. Miten voin maksaa?

Paytrail Oyj on Suomen suurin verkkomaksamiseen erikoistunut yritys.

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Paytrail, joka välitää
maksusi Santapost.org:ille. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Paytrailia valvovat samat Finanssivalvonnan viranomaiset kuin pankkejakin

Jos haluat maksaa luottokortilla, on käytössäsi  kansainvälinen

PayPal -maksunvälityspalvelu.

Tilauksesta saat välittömästi sähköpostivahvistuksen.